Ramazanda sofranızda hem hafif hemde pratik bir lezzet afiyet olsun…
Malzemeler;
*3 adet patlıcan
*1 adet kuru soğan
*1 adet domates
*2 diş sarımsak
*Zeytinyağı
*Tuz, pul biber
Hazırlanışı;
*Patlıcanların kabuğunu
soyup küp küp doğruyoruz.
*Soğanlarıda
yemeklik doğrayıp
yağı
koyduğumuz
tencereye ilave edip.Kavurmaya başlıyoruz.
*Patlıcanları da ilave ediyoruz.
*Kabuklarını soyduğumuz
domatesleri,baharatları koyup kendi suyunda pişmeye
bırakıyoruz.İsterseniz
yarım çay bardağı
su ilave edebilirsiniz.Pişmeye
yakın ezdiğimiz
sarımsakları ilave ediyoruz.
*Patlıcanlar pişince
altını kapatıp ılık olarak servis yapıyoruz.Arzu ederseniz sarımsaklı yogurtla
servis yapabilirsiniz.


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder