16 Temmuz 2013 Salı

ZEYTİNYAĞLI PATLICAN





Ramazanda sofranızda hem hafif hemde pratik bir lezzet afiyet olsun…

Malzemeler;
*3 adet patlıcan
*1 adet kuru soğan
*1 adet domates
*2 diş sarımsak
*Zeytinyağı
*Tuz, pul biber

Hazırlanışı;
*Patlıcanların kabuğunu soyup küp küp doğruyoruz.
*Soğanlarıda yemeklik doğrayıp yağı koyduğumuz tencereye ilave edip.Kavurmaya başlıyoruz.
*Patlıcanları da ilave ediyoruz.
*Kabuklarını soyduğumuz domatesleri,baharatları koyup kendi suyunda pişmeye bırakıyoruz.İsterseniz yarım çay bardağı su ilave edebilirsiniz.Pişmeye yakın ezdiğimiz sarımsakları ilave ediyoruz.
*Patlıcanlar pişince altını kapatıp ılık olarak servis yapıyoruz.Arzu ederseniz sarımsaklı yogurtla servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder