16 Temmuz 2013 Salı

MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI















Aslında gerçeği itiraf etmek gerekirse bulgur pilavıyla pek aram yoktu.Evde çok sık pişmezdi.Bir gün kendime gore yorumlamak istedim ve böyle  pişirmeye karar verdim.Açıkçası hoşuma gitti. Artık sık sık pişiriyorum.
Malzemeler;
*1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
*2 su bardağı pilavlık bulgur
*1 adet kuru soğan
*2 adet domates
*1 adet yeşil biber
*3 yemek kaşığı domates salçası
*1 su bardağı tavuk suyu
*2,5 su bardağı su
*Tuz , karabiber
*Sıvıyağ

Hazırlanışı;
*Soğanları ,biberleri küp küp doğruyoruz.
*Sıvıyağı koyduğumuz tecereye koyup kavuruyoruz.
*Domateslerin kabuğunu soyup onlarıda küp  şeklinde doğrayıp tencereye ilave ediyoruz.
*Salçayı  ve bulguruda katıp  kavurmaya devam ediyoruz.
*Suyunu, mercimeğini  ve baharatları ilave edip pişmeye bırakıyoruz.
*Suyunu iyice çektikten sonra altını kapatıyoruz.
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder