Aslında gerçeği itiraf etmek gerekirse bulgur pilavıyla pek aram yoktu.Evde çok sık pişmezdi.Bir gün kendime gore yorumlamak istedim ve böyle pişirmeye karar verdim.Açıkçası hoşuma gitti. Artık sık sık pişiriyorum.
*1 su bardağı
haşlanmış
yeşil
mercimek
*2 su bardağı
pilavlık bulgur
*1 adet kuru soğan
*2 adet domates
*1 adet yeşil
biber
*3 yemek kaşığı
domates salçası
*1 su bardağı
tavuk suyu
*2,5 su bardağı
su
*Tuz , karabiber
*Sıvıyağ
Hazırlanışı;
*Soğanları
,biberleri küp küp doğruyoruz.
*Sıvıyağı koyduğumuz
tecereye koyup kavuruyoruz.
*Domateslerin kabuğunu
soyup onlarıda küp şeklinde
doğrayıp
tencereye ilave ediyoruz.
*Salçayı ve bulguruda katıp kavurmaya devam ediyoruz.
*Suyunu, mercimeğini ve baharatları ilave edip pişmeye
bırakıyoruz.
*Suyunu iyice çektikten sonra altını
kapatıyoruz.
Afiyet olsun…


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder