Malzemeler;
*6 yaprak milföy
*1 kase susam
*1 kase su
*150 gr kıyma
*1 adet kuru soğan
*Tuz , karabiber
*Sıvıyağ
Hazırlanışı;
*Soğanları küp
küp doğruyoruz.
*Sıvıyağı koyduğumuz
tecereye koyup kavuruyoruz.
* Üzerine kıymayı ve baharatları ilave
edip kavurmaya devam ediyoruz.Piştikten
sonra soğumaya
bırakıyoruz.
*1yaprak milföyü elimizle hafif bir şekilde
açıyoruz.(hepsini aynı şekilde açıyoruz)
*İçerisine
kıymalı harçtan koyup istediğimiz şekilde kapatıp önce suya daha sonra susama bulayıp fırına veriyoruz.
*Üzeri kızarınca fırından çıkarıyoruz.
*Kıymalı harcı hazırlayıp buzluğa
kaldırabilirsiniz.(benimki buzluktaytı)
*Arzu ederseniz maydonozlu harç ile de
hazırlayabilirsiniz.
Afiyet olsun…


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder