17 Temmuz 2013 Çarşamba

CAN KURTARAN BÖREK












Malzemeler;
*6 yaprak milföy
*1 kase susam
*1 kase su
*150 gr kıyma
*1 adet kuru soğan
*Tuz , karabiber
*Sıvıyağ

Hazırlanışı;
*Soğanları küp küp doğruyoruz.
*Sıvıyağı koyduğumuz tecereye koyup kavuruyoruz.
* Üzerine kıymayı ve baharatları ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.Piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz.
*1yaprak milföyü elimizle hafif bir şekilde açıyoruz.(hepsini aynı şekilde açıyoruz)
çerisine kıymalı harçtan koyup istediğimiz şekilde kapatıp önce suya daha sonra susama bulayıp fırına veriyoruz.
*Üzeri kızarınca fırından çıkarıyoruz.

*Kıymalı harcı hazırlayıp buzluğa kaldırabilirsiniz.(benimki buzluktaytı)
*Arzu ederseniz maydonozlu harç ile de hazırlayabilirsiniz.


Afiyet olsun…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder