Geçen gün karışık dolma yapmıştım.Kabakların içini oyduktan sonra nasıl değerlendirebilirim derken mücver yapmaya karar verdim.
Malzemeler;
*5 kabak içi
*Yarım demet maydonoz,yarım demet
dereotu
*1 yumurta
*Alabildiği kadar un
*Tuz , karabiber,pulbiber,kimyon
Kızartmak için ;
*Sıvıyağ
Salçalı sos için;
*1 yemek kaşığı
biber salçası
*1 yemek kaşığı
domates salçası
Yoğurt sosu;
*1 kase yoğurt*2-3 diş sarımsak
Hazırlanışı;
*Kabakları ince ince doğruyoruz.
*Maydonoz ,dereotunu da doğrayıp
kabakların üstüne ilave ediyoruz.
* Harcımıza yumurta,baharat ve unu
ilave edip yoğuruyoruz.Ancak
harcımız ele biraz yapışacak
kıvamda olmalı.
* Sıvıyağı tavaya
koyuyoruz. Yağ kızdıktan sonra kaşıkla
şekil
kızartıyoruz.Her iki tarafı kızardıktan sonra tavadan alıyoruz.
*Diğer yandan
soslarımızı hazırlıyoruz.Ayrı bi tavada salçaları sıvıyağda
kavurup biraz su ilave ediyoruz.Sos özdeşleşince
altını kapatıyoruz.
*Sarımsakları ezip yoğurtla
karıştırıyoruz.
*Servis yapmak için önce sarımsaklı yoğurdu
koyuyoruz.Daha sonra kabakları diziyoruz.Üzerine salçalı sosu döküyoruz.
Afiyet olsun…



Hiç yorum yok:
Yorum Gönder