22 Temmuz 2013 Pazartesi

ORMAN KEBABI
























































Malzemeler;
*400 gr kuzu buşbaşı et
*2 adet patlıcan
*1 adet kabak
*2 orta boy patates
*3 adet çarliston biber
*Yarım konserve kutusu bezelye
*1 adet soğan
*2-3 diş sarımsak
*1 yemek kaşığı biber salçası
*2 yemek kaşığı domates salçası
*Zeytinyağı
*Tuz,karabiber
*3 su bardağı et suyu

Hazırlanışı;
*Eti düdüklü tencereye koyup iyice haşlıyoruz
*Tüm sebzeleri küp şeklinde doğruyoruz.
*Hepsini sırasıyla kızartıp tabağa alıyoruz.
*Soğan ve sarımsakları yemeklik doğrayıp  zeytinyağı 
koyduğumuz tencere koyup kavuruyoruz.
*Soğanlar pembeleşince salçaları ilave ediyoruz.
*Kızarttığımız sebezeleri,bezelyeleri,haşladığımız etleri 
tencereye ilave ediyoruz.
*Biraz daha kavurmaya devam ediyoruz.
*Daha  sonra baharatları ve haşladığımız etin suyunu da 

ilave edip bir taşım kaynatıyoruz.
*Kaynadıktan sonra fırın kabına alıyoruz.200 derece fırına veriyoruz.
*Üzeri kızardıktan sonra fırından çıkarıyoruz.
Afiyet olsun…



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder