*400 gr kuzu buşbaşı et
*2 adet patlıcan
*1 adet kabak
*2 orta boy patates
*3 adet çarliston biber
*Yarım konserve kutusu bezelye
*1 adet soğan
*2-3 diş sarımsak
*1 yemek kaşığı biber salçası
*2 yemek kaşığı domates salçası
*Zeytinyağı
*Tuz,karabiber
*3 su bardağı et suyu
Hazırlanışı;
*Eti düdüklü tencereye koyup
iyice haşlıyoruz
*Tüm sebzeleri küp şeklinde
doğruyoruz.
*Hepsini sırasıyla kızartıp
tabağa alıyoruz.
*Soğan ve sarımsakları yemeklik doğrayıp
zeytinyağı
koyduğumuz tencere koyup kavuruyoruz.
koyduğumuz tencere koyup kavuruyoruz.
*Soğanlar pembeleşince salçaları ilave
ediyoruz.
*Kızarttığımız
sebezeleri,bezelyeleri,haşladığımız etleri
tencereye ilave ediyoruz.
tencereye ilave ediyoruz.
*Biraz daha kavurmaya devam
ediyoruz.
*Daha sonra baharatları ve haşladığımız etin suyunu
da
ilave edip bir taşım kaynatıyoruz.
ilave edip bir taşım kaynatıyoruz.
*Kaynadıktan sonra fırın kabına
alıyoruz.200 derece fırına veriyoruz.
*Üzeri kızardıktan sonra fırından
çıkarıyoruz.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder