
Bizim evde ramazan geleneğidir maklube yapmak. Hem bereketli hemde çok besleyici bir yemek sizede tavsiye ederim şimdiden afiyet olsun…
Malzemeler;
*500 gr dana kuşbaşı
et
*2 adet patates
*2 adet patlıcan
*1 su bardağı
haşlanmış
nohut
*1 kavanoz garnitur(konserve)
*3 su bardağı
baldo pirinç
*2 su bardağı
et suyu
*4 su bardağı
sıcak su
*Tuz
Salatası için;
*3 adet domates
*2 adet salatalık
*1 adet yeşil biber
*Nar ekşisi
*2 kase yoğurt
Hazırlanışı;
*Etleri düdüklü tencereye koyup haşlıyoruz.
*Etler haşlanırken
patlıcan ve patatesi halka halka doğrayıp
kızartıyoruz.
*Tencereye patateslerin bir kısmını
diziyoruz.Üzerine biraz pirinç ekliyoruz. Sırasıyla tüm malzemeleri bu şekilde
diziyoruz. Üzerine suyunu ve tuzunu ilave edip
pişmeye
bırakıyoruz.
*Diğer yandan
salata malzemelerini doğrayıp
nar ekşisini
ilave edip karıştırıyoruz.
*Pirinçler piştikten
sonra tepsiye ters çevirip etrafına sırasıyla salata ve yoğurt
dizip servis yapıyoruz.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder