20 Nisan 2013 Cumartesi

YUFKA YATAĞINDA TAVUK









Geçenlerde sevgili arkadaşım Berna'da toplandık.Bizlere şahane bir sofra kurmuştu.Bu sofradan paylaşılacak çok tarif var.Öncelikle yufka yatağında tavuk tarifi geliyor. Arkadaşımın tekrar ellerine sağlık.
Malzemeler;
*2 yufka
*1 tavuk ğöğsü
*3 su bardağı tavuk suyu
*3-4 su bardağı yoğurt
*5 diş sarımsak
*Tuz , karabiber, pul biber
*Sıvıyağ

HAZIRLANIŞI


*Tavuk yıkanır ve haşlanmaya bırakılır.
*Yufkalar dörde bölünür,arasına sıvıyağ sürülür ve her bir parça gül böreği şeklinde sarılıp tepsiye dizilir, fırına verilir.

*Pişen yufkalara tavuk suyu dökülür.
*Tavuklar didiklenir baharatlarla tavada kavrulur.
*Sarımsaklar  ezilip yoğurtla karıştırılır.Yufkaların üstüne dökülür.
*En üstede tavuklar konarak servis yapılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder