12 Nisan 2013 Cuma

SARMA BÖREK























Malzemeler

*3yufka
*1 demet maydanoz
*250 gr beyaz peynir

SOSU İÇİN
*2 s.b süt
*Yarım su bardağı sıvıyağ
*2 yumurta

HAZIRLANIŞI

*Yufkalar öncelikle dörde bölünür.
*Maydanoz doğranıp peynirle karıştırılır.
*Süt ,sıvıyağ, yumurta karıştırılıp kenarda bekletilir.
*Bölünen yufkalara teker teker iç  harçtan  konur.İçerisine hiçbirşey sürülmez.Tepsiye  konur
*Tüm  yufkalar sarıldıktan sonra üzerine sos dökülür ve 2 saat buzdolabında bekletilir.ardından fırına verilir
*İsterseniz akşamdan hazırlayıp ertesi gün pişirebilirsiniz.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder