Malzemeler
*3yufka
*1 demet maydanoz
*250 gr beyaz peynir
SOSU İÇİN
*2 s.b süt
*Yarım su bardağı sıvıyağ
*2 yumurta
HAZIRLANIŞI
*Yufkalar öncelikle dörde bölünür.
*Maydanoz doğranıp peynirle karıştırılır.
*Süt ,sıvıyağ, yumurta karıştırılıp kenarda bekletilir.
*Bölünen yufkalara teker teker iç harçtan konur.İçerisine hiçbirşey sürülmez.Tepsiye konur
*Tüm yufkalar sarıldıktan sonra üzerine sos dökülür ve 2 saat buzdolabında bekletilir.ardından fırına verilir
*İsterseniz akşamdan hazırlayıp ertesi gün pişirebilirsiniz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder