Öncelikle kurban bayramınızı en içten
dileklerimle kutluyorum.Biliyorum uzun zamandır tarif paylaşamıyorum
çünkü o kadar çok değişiklik
yaşadım
ki hayatımda ayak uydurmaya çalışıyorum.Hem
yoğunluk
hem kış
hazırlıkları olunca bilgisayarın başına
oturmaya vaktim olmadı.Bu arada paylaşacak
tarifler, fotoğraflar
birikti hemen ilk tarifle başlayalım;
Malzemeler;
*1 adet tavuk göğsü
*1 su bardağı
badem
*1,5 su bardağı
baldo pirinç
*3 su bardağı
tavuk suyu
*Köri,tuz,pulbiber
*Sıvıyağ
*1yemek kaşığı
tereyağı
Hazırlanışı;
*Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dk
bekletiyoruz.
*Bademi sıcak suda haşlayıp
kabuklarını soyuyoruz.Tavaya biraz tereyağı biraz
sıvıyağ
koyup rengi pembeleşinceye
kadar kavuruyoruz.Kenara alıyoruz.
*Tavuğu haşlayıp
didikliyoruz.Tavaya koyup üzerine sıvıyağ,
köri,tuz,pulbiber ilave ediyoruz ve kavuruyoruz.
*Pirinci süzüp iyice
yıkıyoruz.Tencereye sıvıyağ,tereyağını
koyuyoruz.Üzerine pirinci ilave edip iyice kavuruyoruz.Üzerine tavuk suyunu,tuzunu da ilave edip ve pişmeye
bırakıyoruz.Pirinç suyunu çekince altını kapatırıyoruz.
*Pilavı
tabağa
koyup üzerine tavukları ve bademleri
koyup servise hazırlıyoruz.
Afiyet olsun…


.jpg)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder