16 Ekim 2013 Çarşamba

KÖRİ TAVUKLU BADEMLİ PİLAV









Öncelikle kurban bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum.Biliyorum uzun zamandır tarif paylaşamıyorum çünkü o kadar çok değişiklik yaşadım ki hayatımda  ayak uydurmaya çalışıyorum.Hem yoğunluk hem kış hazırlıkları olunca bilgisayarın başına oturmaya vaktim  olmadı.Bu arada paylaşacak tarifler, fotoğraflar birikti hemen ilk tarifle başlayalım;

Malzemeler;
*1 adet tavuk  göğ
*1 su bardağı badem
*1,5 su bardağı baldo pirinç
*3 su bardağı tavuk suyu
*Köri,tuz,pulbiber
*Sıvıyağ
*1yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı;
*Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dk bekletiyoruz.
*Bademi sıcak suda haşlayıp kabuklarını soyuyoruz.Tavaya biraz tereyağı biraz sıvıyağ koyup rengi pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.Kenara alıyoruz.
*Tavuğu  haşlayıp didikliyoruz.Tavaya koyup üzerine sıvıyağ, köri,tuz,pulbiber ilave ediyoruz ve kavuruyoruz.
*Pirinci süzüp iyice yıkıyoruz.Tencereye sıvıyağ,tereyağını koyuyoruz.Üzerine pirinci ilave edip iyice kavuruyoruz.Üzerine tavuk suyunu,tuzunu  da ilave edip ve pişmeye bırakıyoruz.Pirinç suyunu çekince altını kapatırıyoruz.
*Pilavı  tabağa koyup  üzerine tavukları ve bademleri koyup servise hazırlıyoruz.
Afiyet olsun…



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder